Περιοχή
Η  δυτική πλευρά της Λευκάδας μοιάζει να είναι παραδομένη στην απέραντη καταγάλανη θάλασσα του Ιονίου και στον ανοικτό ορίζοντα.Εδώ  τα υπόγεια θαλάσσια ρεύματα  και η άμμος ανοικτής θαλάσσης  δημιούργησαν κατάλευκες ατελείωτες παραλίες  κατά μήκος όλης της δυτικής ακτής.

Η πρώτη μεγάλη παραλία της δυτικής ακτής, 10 περίπου χλμ. που αναπτύσσεται κατά μήκος της λιμνοθάλασσας και της πόλης της Λευκάδας είναι αυτή των Μύλων και του Άι Γιάννη.

Προχωρώντας προς τα νότια της δυτικής ακτής, συναντάμε τον Άγιο Νικήτα. Το χωριό βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα του Ιονίου.  Το παραδοσιακό αυτό χωριό  με τα πλακόστρωτα πλακάκια είναι το στολίδι του νησιού.

Στη  παραλία του Μύλου μπορεί κανείς να φθάσει είτε με τα πόδια, ακολουθώντας το μονοπάτι του βουνού πάνω από τον  Άγιο  Νικήτα και να κατέβει δίπλα από τον ανεμόμυλο  (από εδώ πήρε την ονομασία ο τόπος),ή  με τα καραβάκια που ξεκινούν από το χωριό. 
Ποιος  δεν έχει ακούσει για το Κάθισμα,  μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου; Κόσμος όλων των εθνοτήτων έρχεται εδώ για να κολυμπήσει στην πλατιά αμμουδιά με τα τυρκουάζ  νερά. Στην οργανωμένη  πλάζ μπορεί να βρει κάποιος πολυάριθμες ομπρέλες και ξαπλώστρες, εστιατόρια, clubs με πισίνες και δυνατή μουσική.

Ο φυσιολάτρης το καλοκαίρι έρχεται στη Λευκάδα, για να κολυμπάει και να χαρεί την ελευθερία του ήλιου και της θάλασσας στις αμμουδιές της νοτιοδυτικής Λευκάδας που έχουν στην Μεσόγειο τα πρωτεία,στο Γυαλό, στους Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι. Στους Εγκρεμνούς θα χρειαστεί να κατεβείτε 200 περίπου σκαλοπάτια. Στο βάθος ξεχωρίζει το Πόρτο Κατσίκι. Εδώ η θάλασσα εναπόθεσε με μαεστρία και φροντίδα την σπάνια λευκή της άμμο. Η αμμουδιά με τους βράχους ολόγυρα είναι εξωπραγματική μέσα στο συναρπαστικό και επιβλητικό τοπίο. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πόρτο Κατσίκι για τρεις συνεχείς φορές αναδείχθηκε η πιο ωραία και η πιο καθαρή παραλία της Μεσογείου.

Lefkada Agios Nikitas Mylos Beach Kathisma Kalamitsi Gialos Egremni Porto Katsiki
Ακολουθήστε μας